Bröllopsmenyer

Vad föredrar Ni?

5-rätterssupé baserat på havets influenser, eller varför inte en klassisk svensk 3-rätterssupé baserat på närodlade råvaror? Hitta Er egen nisch och låt fantasin flöda. Våra bröllopsmenyer är endast förslag på kombinationer av smaker och råvaror. Hitta den variation som passar Er bäst för att skapa ett så personligt bröllop som möjligt.


Bröllopsmeny april-september 2017

Förrätter

  • Grön ärtsoppa med champagnegelé. Till det serveras syrad grädde, Julita rapsolja och friterade potatissmulor.
  • Hedenlunda Slott´s Skagen, klassisk Skagen med Kalix löjrom. Serveras med surdegschips, picklad rödlök och citronconfit.
  • Sikromsterrine med kallrökt röding och blomkålspuré. Till det, rostad kavring, sockersaltad gurka och picklad blomkål.
  • Pressad vårkycklingterrine med citrontimjan och alspånsrökt sidfläsk. Serveras med grön sparris, rädisor och en tryffelcremé på brynt smör och palsternacka, till det en krassesallad.
  • Sotad, 55º Smålandsnöt från egen gård. Serveras med friterad blomsterkapris, dijonnaise, inlagda gulbetor, jungfrusallad och pepparrot

 

Varmrätter

  • Risotto på Belugalinser med rödvin och timjan, citronbakad spetskål och honungsrostade betor. Serveras med smulad Västerbottensost och en sauté på vaxbönor, haricots verte och soyabönor.
  • Gravad, lättrökt röding serveras tempererad med rotselleri, nässlor och spenat. Till det en vitvinssås med forellrom, rimmad gurka, rädisor och örtsallad.
  • Stekt ankbröst med bakad, rökt vårlök och potatiskrokett smaksatt med svart vitlök. Till det en äppelmustsås och äppelgelé gjord på våra egna äpplen, samt en variation på morötter.
  • Helstekt oxfilé med potatisfondant och rödvinssås. Serveras med ett tryffel- och dragonsmör och en sauté på tomater och örter.
  • Ugnsbakad dovhjort med tranbärssås, rostade hasselnötter och vit sparris, serveras med ett potatisstomp med syrad grädde och vitlök.

 

Desserter

  • Vaniljbavaroise med champagne, jordgubbar, svartpeppar och vit choklad.
  • Bakade rabarber med vanilj, serveras med lavendelgrädde, fattiga riddare och jordgubbspannacotta. Till det en kall rabarbersoppa med citron.
  • Bakad mörk choklad med havtornskräm och torkade havtorn. Serveras med pistagenötter och chokladcrisp.
  • Ost från Jürss Mejeri, Sörmlands ädel med nougatine. Till det en marmelad från egen äppelgård, hembakat fröknäcke och kanderade nötter.
  • En variation på hallon, serveras med lime och kola parfait, limemaränger med nötter och en mjuk kola på kondenserad mjölk

 

Dela: